Ustanovující zasedání Dozorčího výboru NCK

Ve dnech 9. – 10. 2. 2023 se v Milovech na Vysočině uskutečnilo první setkání členů zástupců všech 24 členů konsorcia nově vzniklého Národního centra kompetence polymerních materiálů a technologií pro 21. století č. TN02000051, které koordinuje Univerzita T. Bati ve Zlíně. Dle plánu proběhlo první zasedání Dozorčího výboru Centra a volba jeho předsedy. Předsedou Dozorčího výboru NCK byl zvolen doc. Ing. et Ing. Ivo Kuřitka, Ph.D., Ph.D. z Ústavu chemie Fakulty technologické na UTB ve Zlíně. Dozorčí výbor již stihnul odhlasovat první změny v členství v konsorciu.
Prof. Vladimír Sedlařík, Ph.D. hlavní manažer Centra seznámil členy výboru se strategií Centra, jeho činnostmi a dalším postupem při řešení dílčích projektů a vypisování nových výzev. Představil také zaměření sedmi dílčích projektů NCK, které byly Radou Centra schváleny v prosinci a osmi nových schválených v lednu tohoto roku. Během dvou dní také proběhly Kick-off meetingy jednotlivých řešitelských týmů dílčích projektů, síťování a naplánovala se další setkání členů i Dozorčího výboru Centra.
    Centrum polymerních systémů (UTB) je koordinátorem Národního centra kompetence polymerních materiálů a technologií pro 21. století, které se jako jediné v republice věnuje problematice polymerů a jejich dopadů na životní prostředí. Strategie centra vychází z myšlenek cirkulární ekonomiky, recyklace a brzkého použití nových technologií v praxi.  Zapojeno je do něj 24 účastníků z řad univerzit, průmyslových partnerů i neziskových organizací zabývajícími se polymery, jejich dopady na životní prostředí a vzdělávání veřejnosti.

© 2023 UTB CPS